Participantii, sunt invitati sa aranjeze scaunele, astfel incat sa formeze un cerc si sa ramana asezati. Formatorul sta in interiorul cercului, in picioare si spune „Schimba locurile toti cei care poarta culoarea...” si indica o culoare. Toti cei care au culoarea respectiva in vestimentatia lor trebuie sa se ridice si sa isi schimbe locul. Pentru ca si cel din mijloc urmareste sa ocupe un scaun, este nevoie ca rapiditate. Cel care nu reuseste sa prinda un loc liber, ramane in mijloc si continua jocul.

Variante: Criteriile se pot schimba in timpul jocului, in functie de imaginatia participantilor si a animatorilor: cine are parul lung, cine este elev, cine are telefon mobil, cine este microbist, cei carora le plac filmele, cine este casatorit, cui ii place marea, cine a zburat cu avionul....s.a.m.d)

Descifrarea experientei: In joc aflam lucruri noi despre ceilalti. Putem descoperi ca avem caracteristici, calitati sau pasiuni comune. Acest lucru ne ajuta sa ne cunoastem, sa ne simtim bine unii cu ceilalti si sa putem lucra impreuna.

Alte mentiuni: Se joaca atat cat se considera necesar pentru energizarea participantilor. Jocul este amuzant, solicita atentia, imaginatia, spontaneitatea, are un ritm alert si implica toti participantii.

Sumar

  • Pentru: Între 10 și 30 participanți
  • Durată: Între 10 minute și 30 minute
Categorie: Energizers
Tag-uri: toti, energizer, intercunoastere

Materiale necesare

1. fara

Obiective educative

1. - intercunoastere
2. - socializare
3. - facilitarea comunicarii
4.

Autori

Referință